agenda

september – november 2022 : mindfulness (MBSR training voor clënten van FACT (volgeboekt)

september – november 2022 : mindfulness (MBSR) training

Voor meer informatie zie pagina training

najaar 2022: mindfulness en activisme

Hoe kun je als bezorgde burger en/of activist niet uitgeput raken en contact met zowel jezelf als anderen en de aarde behouden. Middels een aantal oefeningen krijg je aantal handvatten hoe je zowel goed voor jezelf kan zorgen als ook voor de aarde.

De zorgen rondom het klimaat, vluchtelingen en opkomend extreem-rechte zijn groot en hebben invloed op ons dagelijks leven. We weten soms niet meer hoe we hiermee om kunnen gaan of raken we vermoeid door de strijd voor een mooie en eerlijke aarde, een schoon milieu en open grenzen voor iedereen.

Mindfulness wordt door het kapitalistische bedrijven ingezet om zieke werknemers weer snel aan het werk te krijgen. Daarnaast zijn er veel mindfulness trainers anti-vaxxers en hierdoor is mindfulness in een kwaad daglicht gezet. Ik zie mindfulness als een manier van bewust-zijn van jezelf, de mensen en andere dieren om je heen, de maatschappij en de aarde. Dat bewust-zijn heeft mijn activisme verdiept.

De dag is bedoeld om antwoorden te geven hoe je de stress rondom activisme kan beteugelen, het geeft handvatten hoe je als activist niet uitgeput raakt en contact met zowel jezelf als de ander en de aarde blijft behouden. Middels een oefeningen, geïnspireerd op de zen-monnik/activist Thich Nhat Hanh en de activiste en boeddhiste Joanna Macy, krijg je tips hoe je zowel goed voor jezelf kan zorgen als ook voor de ander en de aarde. Het uitgangspunt van de dag is dat we ervaren dat alles met verbonden is; dat de aarde bestaat met al zijn elementen; zoals water, steen, planten, dieren en mensen.

Tussen de middag zal er een biologische veganistische lunch zijn met streekgebonden producten die geleverd zijn door plaatselijke boeren en tuinders.

Tijd: 10.00 – 15.00 uur

De vergoeding is op basis van donatie/dana.

najaar 2022 : mindfulness en de klimaatcrisis (nog enkele plekken vrij)

De zorgen rondom het klimaat zijn groot en hebben invloed op ons dagelijks leven. We vragen ons af hoe we het tij kunnen keren en of dit sowieso mogelijk is. Veelal weten we niet hoe we hiermee om kunnen gaan of raken we vermoeid door de strijd voor een mooie aarde en een schoon milieu.

De dag is niet bedoeld om antwoorden te geven hoe je de klimaatcrisis kan beteugelen, maar gaat wel in hoe je als bezorgde burger en/of activist niet uitgeput raakt en contact met zowel jezelf als de aarde blijft behouden. Middels een oefeningen, geïnspireerd op de zen-monnik/activist Thich Nhat Hanh en de activiste en boeddhist Joanna Macy, krijg je handvatten hoe je zowel goed voor jezelf kan zorgen als ook voor de aarde. Het uitgangspunt van de dag is dat we ervaren dat alles met verbonden is; dat de aarde niet bestaat zonder al zijn elementen, zoals water, steen, planten, dieren en mensen.

Tussen de middag zal er een biologische veganistische lunch zijn met streekgebonden producten die geleverd zijn door plaatselijke boeren en tuinders.

Tijd: 10.00 – 15.00 uur

Kosten: 35 euro

opgave: via de contactpagina

Ligconcert (concert is geannuleerd tot een nader tijdstip)

Doorgaande klanken brengen de luisteraar in een rustige kalme sfeer. De geluiden worden gemaakt door klankschalen en elektrisch gitaar. De combinatie van akoestische en elektronische geluiden zorgen voor een kalmerend en meditatief moment.

Voorafgaand het concert zal Jan Kees Helms een meditatie doen om de overgang te maken van het dagelijks leven naar de het ligconcert.

Jan Kees Helms speelt geruime jaren meditatieve muziek en heeft hiermee in zowel Nederland als het buitenland gespeeld.

Het concert wordt gegeven in het atelier van Jan Kees Helms en zal twee keer worden gespeeld gezien de beperkte plaatsen. De duur van het concert en meditatie is 75 minuten. Het atelier bevindt zich in het centrum van Amersfoort.

Kosten 10 euro

%d bloggers liken dit: