over

Ik ben Jan Kees Helms (1966) en ben mindfulnesstrainer MBSR (cat 1). De opleiding heb ik gevolgd bij het Centrum van Mindfulness in Amsterdam. Ik ben eveneens geregistreerd bij de VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland).

Ik werk ruim 35 jaar met veel plezier als psychiatrisch verpleegkundige en heb in diverse behandelplekken gewerkt. Ik heb veel ervaring opgedaan in het begeleiden van groepen, wijkkunst-projecten en het geven van cursussen. Ik heb kinderpersbureau’s in verschillende wijken opgezet en begeleid. Daarnaast ben ik beeldend kunstenaar, kijk met een wijdse en nieuwsgierige blik de wereld in en integreer dit in mijn werk; zowel als kunstenaar, verpleegkundige en trainer.

Binnen mijn werk als verpleegkundige geef ik al jarenlang wekelijks yogalessen voor mensen met psychiatrische klachten. Ik heb gemerkt dat mensen op een speelse manier meer vertrouwd raken met hun lichaam . Zij leren hun grenzen en mogelijkheden (h)erkennen, wat de nodige ruimte geeft. Vanuit dat bewust-zijn ben ik mij meer gaan verdiepen in meditatie en mindfulness en pas dit toe in mijn dagelijks leven. Ik zie mindfulness als een prachtig middel om meer in het hier en nu te leven en meer ontspannen kan omgaan met stressvolle situaties.

fotografie: Jan Kees Helms / portret: Anita Renkema

Advertentie
%d bloggers liken dit: